<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=138632253548384&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Møtebooking

Førjulstiden er perfekt for å booke salgsmøter for 2020

2019 nærmer seg slutten og nå gjelder det å banke inn de siste salgene for å nå målene for året. Men har du husket å booke salgsmøter for å få en god start på det nye året?

Året kan deles opp i flere faser, og i forretningsverdenen forholder vi oss som regel til kvartaler. Vi har kvartalsvise budsjetter og mål, og når et kvartal nærmer seg slutten har vi som regel fullt fokus på å close alle utestående avtaler så raskt som mulig.

Når alt fokus rettes mot å close avtaler blir det mindre tid til andre ting, som for eksempel å booke salgsmøter med nye prospekter. Dette blir spesielt tydelig i tredje kvartal, når vi kommer tilbake på jobb etter sommerferien.

Før sommerferien er så å si alle fokusert på å close salg, og tenker ikke på å booke nye salgsmøter. Resultatet er at veldig mange salgsorganisasjoner har store hull i kalenderen i august. I stedet for å ha gode møter som venter på dem må selgerne begynne på nytt når de kommer tilbake fra sommerferien.

 

Mange glemmer å booke salgsmøter i oktober, november og desember

Akkurat det samme skjer når vi nå nærmer oss slutten av året. Det er kanskje litt tydeligere om sommeren på grunn av den lange sommerferien, men i desember, bare noen måneder senere, går altfor mange i den samme fella igjen.

Nå skal budsjettet bankes inn, og det eneste vi snakker om er hvor mye vi ligger an til å omsette for. Vi spør oss selv: "Hvem kan jeg få inn nå?" men glemmer det like viktige spørsmålet:

"Hvordan ser januar i 2020 ut?".

Dermed starter vi ofte på null når vi kommer på jobb etter nyttår.

Outsourcing av møtebooking

 

Gi selgerne dine en kickstart på 2020

Kanskje det er en positiv ting at selgere tenker på å close salg nå som 2019 nærmer seg slutten. Firmaet har tross alt mål som skal nåes, og de ansatte har julegaver å handle inn.

Men dersom tittelen din sier "daglig leder" eller "salgsdirektør" bør du tenke litt lenger frem i tid. Nå er tiden inne for å tenke på hvordan du kan gi selgerne dine en kickstart på 2020, og sørge for at de kommer tilbake etter juleferien til en kalender fylt med gode salgsmøter.

Bedriften din har mye å vinne på å komme igang litt tidligere enn dere tradisjonelt sett har gjort, men for å få til det bør dere kontakte de nye prospektene allerede nå.

 Les mer: Slik blir du en ekspert på å booke møter

 

Svært gode resultater i desember

Mitt inntrykk er at mange er overbevist om at det ikke er noe poeng i å ringe noen i desember.

Vi har lett for å tenke at alle er opptatt av sine egne ting i tiden frem mot jul, og at de derfor ikke har noen interesse av å avtale møter nå.

Etter å ha drevet Innovation Support i fem år kan jeg si med stor sikkerhet at dette ikke stemmer. Tvert imot har vi sett svært gode resultater når vi kontakter prospekter i desember, og ved å fokusere utelukkende på å close salg kan det hende dere går glipp av en gyllen mulighet.

Førjulstiden er nemlig en perfekt tid for å booke salgsmøter!

Outsourcing av møtebooking

 

Bruk førjulsstria til din fordel

Dropp unnskyldningene, og bruk i stedet førjulsstria til din fordel. Ring prospektene dine og si: "Jeg vet du har mye på kalenderen nå i desember, men kunne du tenke deg å ta et møte i januar?".

Veldig mange har mye ledig tid i starten av året, og terskelen for å takke ja til et møte er derfor lavere. Rundt årsskiftet er mange i et modus der de er åpne for å tenke nye tanker og få ny inspirasjon, og det er jo nettopp dette du kan tilby dem!

Det handler i all enkelthet om hvordan du går frem for å booke møtet, og så lenge du har et treffende budskap har du gode sjanser til å lykkes.

 

Kvalitetssikring av møtene er ekstremt viktig

Når du booker et møte i desember som skal gjennomføres i januar er det ikke alltid aksepten sitter så lenge. Det er enkelt å takke ja, men når virkeligheten slår inn etter nyttår er det ikke uvanlig at det kommer kanselleringer.

Derfor er ekstremt viktig med god kvalitetssikring når det kommer til disse avtalene, og det er en god idé å plukke opp telefonen på nytt så snart nyttårsfeiringen er unnagjort.

Ring opp alle du har booket møter med tidlig i januar for å forsikre deg om at de faktisk blir gjennomført. Kanskje ender det med at noen av møtene.blir flyttet, men det er tross alt et mye bedre utfall enn at møtet blir kansellert.

Her i Innovation Support sier vi at desember er en perfekt tid å ringe på, men det er også den tiden av året da det er aller viktigst med god kvalitetssikring!

 

Innovation Support kan hjelpe deg med å fylle opp kalenderen

Helt til sist vil jeg minne om at det ikke bare er salgsåret 2019 som går mot slutten, men også budsjettåret. Dette er med andre ord et svært godt tidspunkt for å investere i året som kommer.

Dersom du ønsker en kickstart på 2020 kan vi i Innovation Support hjelpe deg med å fylle opp kalenderen, slik at din salgsavdeling har noe å glede seg til når de skal ta fatt på det nye året.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg! 

 

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway
gasellene-2016-2019

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028