innovationsupport-logo-01
Meny
Karriere

Jobben hos Innovation Support var en døråpner for videre karriere

Da Haakon Istre takket ja til en stilling som møtebooker hos Innovation Support håpet han at dette skulle bli en god erfaring å ha på CV’en. I dag har dette ledet han til en spennende stilling hos Graphisoft, og Haakon er glad for at han valgte å satse på denne jobben. I dette innlegget forteller han litt om sin reise.

Jeg hadde aldri jobbet med møtebooking før jeg var på intervju hos Helge i Innovation Support, men jeg hadde alltid hatt en interesse for salg. Bakgrunnen min var fra markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen, og jeg hadde også fagbrev i salg fra videregående skole. Med andre ord er dette er fagfelt jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med.

Da jeg kom i kontakt med Innovation Support var jeg først litt usikker, ettersom jeg ikke hadde vurdert å jobbe med møtebooking via telefon tidligere, og heller ikke hadde vært på intervju hos andre liknende jobber. Allikevel valgte jeg å gi jobben en sjanse, for det virket spennende å prøve noe nytt. Jeg er glad jeg tok denne sjansen.

Innovation Support, med Helge i spissen, ga uttrykk for at de ønsker å hjelpe folk videre i karrieren. Dette trigget meg veldig.

 

Slik opplevde jeg det å jobbe hos Innovation Support

Jeg endte med å jobbe som møtebooker hos Innovation Support i omtrent to og et halvt år. Mange vil kanskje mene at det er lenge å være i en slik type stilling, men jeg trivdes så godt at tiden fløy av gårde. Dessuten ønsket jeg å ha litt is i magen med tanke på en eventuell ny jobb. Jeg ønsket ikke å hoppe videre til det første og beste som dukket opp, men heller vente på en stilling som føltes som det rette steget for meg.

I jobben min hos Innovation Support var jeg borti mange ulike kunder, og det gjorde at arbeidshverdagen ble variert. I løpet av en dag kunne jeg for eksempel ringe for alt fra regnskapsfirmaer til HR-programmer til IT-selskaper. Jeg følte at jeg hadde en del forskjellige kunder, og det lærte meg mye om ulike bransjer.

 

Hverdagen hos Innovation Support

En vanlig arbeidsdag hos Innovation Support startet med et morgenmøte med alle sammen, der vi pratet om ulike prosjekter og eventuelle nyheter. Deretter satte vi i gang med å ringe på våre egne prosjekter. Det var vanlig å sitte på to eller tre prosjekter samtidig. Hvis jeg hadde to prosjekter på samme tid, var det regnet som en 50 % stilling på det ene prosjektet, og en 50 % stilling på det andre prosjektet. Ut ifra dette var det opp til meg selv å strukturere dagen, slik at jeg fikk ringt nok på begge prosjektene.

Et godt tips er å sette seg delmål hver dag, og tenke på hva du ønsker å prioritere.

Hver kunde har gjerne egne mål for hva de ønsker at du skal oppnå, og dett lurt å sette opp delmålene ut ifra dette.

Når jeg skal tenke på hva jeg likte best ved å jobbe hos Innovation Support må jeg helt klart svare utfordringen. Det er en tøff og vanskelig jobb, men følelsen av å mestre den overgår det meste. I tillegg gir gode resultater belønning i form av bonus og provisjon.

Jeg må også trekke fram det gode arbeidsmiljøet. Det er ungt, og de aller fleste er på samme sted i karrieren sin. Det vil si at de fleste er ambisiøse mennesker som nettopp er uteksaminerte fra Markedshøyskolen eller BI, og som har mål for framtiden. Vi har mye moro sammen på jobb, og vi både hjelper og støtter hverandre når det trengs.

 

Overgangen fra Innovation Support til Graphisoft

Jeg kom først i kontakt med Graphisoft fordi de var en av kundene jeg ringte for hos Innovation Support. Graphisoft er et selskap som jobber med å tilby byggebransjen innovative, digitale verktøy og tjenester av høy kvalitet som gir brukerne en bedre arbeidshverdag. De var førnøyde med resultatene jeg leverte, og etter hvert fikk jeg vite at det var en mulighet for at de var ute etter en ny person innen salg. Dette syntes jeg virket spennende, og ble glad da det til slutt var jeg som ble tilbudt jobben.

Graphisoft var ikke bare fornøyde med antall møter jeg leverte, men også med kvaliteten på møtene.

Overgangen fra Innovation Support til Graphisoft gikk veldig greit, og jeg merket at jeg fikk bruk for mye av kunnskapen og egenskapene jeg hadde lært meg som møtebooker. I begynnelsen gikk stillingen i Graphisoft ut på mye av det samme som hos Innovation Support, ved at det handlet om å ta kontakt med både eksisterende og nye kunder for å booke møter. Det store forskjellen var at her var jeg også med ut i møtene selv. Etter hvert har jeg fått stadig mer varierte oppgaver, og mer ansvar. Hverdagen er travel med varierte oppgaver, og dagene ser sjeldent like ut. Det blir ikke så mye tid til å ringe nye kunder, allikevel har jeg fortsatt som mål å løfte telefonen et par ganger hver dag for å prøve å nå noen nye kunder.

Noe av det viktigste jeg har tatt med meg fra Innovation Support er at jeg ikke er redd for å ta opp røret, og ringe for å booke møter.

 

Gode erfaringer fra Innovation Support

Innovation Support har vært et godt springbrett for meg, som har lært meg mye om hvordan ulike bransjer fungerer, i tillegg til at jeg har fått gode arbeidsvaner. Dette med å sette meg delmål er noe jeg fortsatt gjør i min jobb hos Graphisoft. For eksempel setter jeg meg mål for hvor mye jeg skal ringe i løpet av en dag, og hvor mange lisenser jeg ønsker å selge.

I dag har jeg vært hos Graphisoft i snart ett og et halvt år, og jeg trives veldig godt. Jeg liker ansvaret jeg har fått, og at jeg selv styrer min egen hverdag i stor grad. Dette viser at det lønner jeg å jobbe hardt og være målrettet.

Ønsker du en pangstart på karrieren ved å jobbe som møtebooker, slik som Haakon gjorde? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway
gasellene-2016-2019

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028