innovationsupport-logo-01
Meny
Møtebooking

Hvorfor bør rekrutteringsbyråer outsource møtebookingen?

Er det sånn at møtebooking også fungerer for bedrifter med lange og kompliserte salgsprosesser?

Dette spørsmålet møter meg ofte i hverdagen. I Innovation Support har vi spesialisert oss på møtebooking B2B, og har helt siden oppstarten jobbet med en rekke store konsulenthus og rekrutteringsbyråer. Vår erfaring, og tallene vi kan vise til, tilsier at møtebooking også fungerer svært godt for bedrifter med lengre salgssykluser.

Outsourcing av møtebooking dreier seg nemlig ikke bare om å bli kvitt mindre lystbetonte telefoner. Spesialister på møtebooking B2B kan hjelpe deg med bedre målgruppeinnsikt, flere gode leads, mer tid til kjernevirksomheten, og kontinuerlig oppmerksomhet i markedet.

Outsourcing av møtebooking guide

 

Bedre målgruppeinnsikt

Salgsprosessen til rekrutteringsbyråer starter gjerne med de samme spørsmålene som andre bransjer og aktører stiller seg: Hvilken målgruppe skal vi komme i kontakt med? Hvem er beslutningstakerne? Hva kan vi løse for disse bedriftene?

Når denne grunnleggende markedsinnsikten er på plass, ringer vi på vegne av kundene våre. I samtalene kartlegger vi markedet ut fra avtalte kriterier, og henter inn så mye informasjon som mulig om prospektene. Målgruppeforståelse handler om å vite hvem du snakker med, og hva slags type bedrifter som er den beste matchen for tjenestene dine. Kanskje spesialiserer du deg på rekruttering av fagpersoner innenfor økonomiledelse? Da er det viktig å allokere mest ressurser inn mot bedrifter som har dette behovet.

Prospekteringen som gjøres av møtebookere hjelper deg med å kartlegge hvilke bedrifter du kan tilføre mest verdi. Som igjen styrker forutsetningene for lønnsom drift.

 

Flere gode leads

En stor pipeline med mange gode leads er avgjørende for bedrifter som ønsker å vokse. Gode leads gir deg bedre forutsetninger for å jobbe målrettet. En jevn strøm av gode leads gir deg også bedre forutsigbarhet.

Hvordan får du så tak i disse bedriftene?

Når det kommer til leadsgenerering på nett, er det først og fremst CTA-er, landingssider og premiuminnhold som gjelder. Blogging har også vist seg å være en svært effektiv taktikk.

Mange glemmer imidlertid det store potensialet som ligger i leadsgenerering gjennom samtaler.

Spesialister på møtebooking kan hjelpe deg med å skaffe deg flere gode leads, og i Innovation Support har vi etablerte rutiner for dette. De som viser interesse for en bedrift blir registrert som leads i systemene våre, og kan bearbeides parallelt som vi booker møter.

 

Mer tid til kjernevirksomhet

Innovation Support har samarbeidet med konsulent- og rekrutteringsselskapet FABi siden 2014. FABi spesialiserer seg på økonomi, finans og digital, og er opptatt av å tilby kundene sine høy kompetanse inn mot forretningsområde de rekrutterer til.

Da er det viktig å frigjøre så mye tid som mulig til kjernevirksomheten.

Ved å outsource møtebooking, og andre salgsfremmende aktiviteter, kan rekrutteringsbyråer jobbe strategisk smart med det de kan best: Identifisere og tiltrekke de aller beste hodene. Det kan både være dyrt og lite attraktivt å jobbe med oppsøkende salg selv. En god møtebooker gjør dette for deg på en kostnadseffektiv måte, og sørger samtidig for at du kan fokusere interne ressurser på det du «egentlig skal drive med».

Outsourcing av møtebooking guide

Kontinuerlig oppmerksomhet i markedet

Det er viktig å være synlig i markedet hele tiden, sånn at du er top of min når en kunde står klar med lommeboken. Gode møtebookere passer på å kontakte prospekter og leads flere ganger, og er behjelpelig med å sende ut informasjon som kan akselerere kjøpsprosessen. Dette kan for eksempel være e-bøker, guider eller tjenestesammenligninger i etterkant av en samtale.

I Innovation Support sørger vi for at du kommer til dekket bord når du skal gjennomføre møtet, slik at du fokusere på å vise fram den fagkunnskapen som gjør at byrået ditt fremstår som den beste løsningen.

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway
gasellene-2016-2019

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028