innovationsupport-logo-01
Meny
Møtebooking

Hvorfor gjøre møtebooking i juni og august

Mange bedrifter innenfor B2B opplever å komme tilbake fra sommerferie i starten av august med svært få salgsmuligheter. Du har tom kalender, lite møteaktivitet å se frem til og du føler at du må begynne helt på nytt igjen etter ferien. Det er veldig lite motiverende.

Den gode nyheten er: det går an å snu på dette!

Se for deg at det er første dag etter ferien, og du kommer på jobb. Du henter deg en kaffekopp, før du setter deg ned foran PC ‘en og åpner mailboksen. Der ser du at det er linet opp med møter og avtaler i kalenderen din.

Dette betyr at du kan komme i gang nesten umiddelbart, i starten eller midten av august, og slipper å vente til september før du har noen møter å gjennomføre. Tenk hvilken deilig følelse det vil gi deg. Hvor bra hadde ikke det vært?

 

Mange bruker de første månedene etter ferien til planlegging

De første månedene etter ferien blir hos mange selskaper brukt til å planlegge det kommende året. Vi ser at de samme tendensene også gjelder etter juleferien, men i stor grad er det etter sommerferien de virkelig store planene blir lagt. Kanskje har dette noe å gjøre med at ferien er lang, og dermed gir rom for refleksjon?

Dette kan innebære at selskapene vurderer om det skal gjøres endringer internt, skal de omstrukturere seg? Har de noen leverandøravtaler som bør revideres? Finnes det noen andre aktører der ute som kan levere noe enda bedre.

Nettopp denne planleggingsfasen bør du benytte deg av. Derfor kan dette være et fint tidspunkt å ta kontakt på. Både i juni, så selskapene blir klar over at du finnes før de tar ferie, og i august når de faktisk foretar vurderingene sine.

 

Begynn å tenke på dette allerede i mai

Uansett om du velger å foreta møtebookingen selv, eller benytter deg av eksterne aktører, anbefaler vi at du allerede nå legger en strategi for mai og juni. Når det kommer til salg er det veldig viktig å tenke langsiktig, samtidig som du også tenker kortsiktig.

Etter å ha samarbeidet med flere hundre bedrifter innenfor møtebooking, har jeg erfart at mange norske selskaper sier at det ikke er noe poeng i å ringe i juni og august. Det er en farlig myte. Hvordan du velger å gripe an disse månedene kan ha svært stor betydning for omsetningen din.

 

De fleste har åpne kalendere i august

Når du begynner å booke møte før sommeren, fra og med juni, vil du oppleve at veldig mange sier de har mye å gjøre, og ikke har tid til et møte før sommeren. Det lureste du kan gjøre da er å vise forståelse, og komme med følgende utsagn: «Jeg forstår at du har mye å gjøre før sommeren, så derfor tenkte jeg heller å se på muligheten til å ta et møte over sommeren.»

Denne medfølelsen er noe de aller fleste setter svært stor pris på, noe som igjen gjør at de blir mer mottakelige for å ta et møte med deg etter ferien. De aller fleste har ganske åpne kalendere i august, som betyr at det kan være en god måned for deg.

Dette fører til at når du velger å ringe for å booke møter i juni, kan du ende opp med følgende utfall: Du ender gjerne opp med å få noen få møter før sommeren, og mange booket etter sommeren. I tillegg er det mange som kommer til å be deg om å ringe tilbake i august, noe som også fører til at du får en del gode oppfølginger og leads i kalenderen din å ta tak i.

 

Viktig å ta opp tråden etter sommeren

Når sommerferien er over og du er tilbake på jobb igjen, er det viktig at du faktisk følger opp alle avtalene du lagde i juni. Det er en sjanse for at enkelte av møtene vil ha gått i glemmeboka hos selskapene du har avtalt med, og nettopp derfor er det viktig at du er på ballen og følger opp.

Dette kan innebære at du må være enda flinkere til å kvalitetssikre møtene dine. Ta gjerne kontakt med bedriftene i forkant av møtet, for å være sikker på at de husker deg. I tillegg bør du også være åpen for å flytte møtet, hvis det har kommet noe i veien for den potensielle kunden. Da er sjansen mindre for at det blir avlyst.

Gjør du denne jobben på en god måte, vil du ikke oppleve mer frafall i august enn resten av året, og dette kan ende opp med å bli en måned med meget god omsetning.

Innovation Support har god erfaring med å booke møter for kunder, ikke bare i sommermånedene, men også resten av året. Lurer du på hva vi har muligheten til å gjøre for deg og ditt firma? Da er du velkommen til å ta kontakt. 

 

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028

2016@2x
2017@2x
2018@2x
2019@2x
2020@2x
2021@2x