innovationsupport-logo-01
Meny
Ansattcase

Iver rekrutterte fra Innovation Support da han skulle bygge salgsavdelingen

Iver er et kjent fjes hos Innovation Support. For noen år siden tok han steget videre til Manpower. Når Iver fikk ansvaret for å bygge opp salgsavdelingen der, vendte han seg til Innovation Support for å rekruttere. Han visste hvilken verdi og utvikling arbeidsplassen ga han, og at det er kvalitetsfolk som jobber i kontorlandskapet i Nydalsveien 36B.

Iver kom til Innovation Support i 2018. Han hadde med seg en Bachelor i Markedsføring og Salgsledelse ved Høyskolen Kristiania. Innovation Support jobber aktivt med å rekruttere unge salgstalenter med høyere utdanning. Iver har også en bakgrunn innen ishockey på det høyeste nivået i Norge, i tillegg til aldersbestemte landskamper. 

Innovation Support ble et naturlig stoppested når Iver i 2018 skulle starte sin salgskarriere. Han var klar over at møtebooking var blant de hardeste oppgavene for en Account Manager, men også den viktigste. Derfor valgte han å søke jobb hos Innovation Support og utfordre seg selv. Det skulle gi mye læring og en god utvikling for hans karriere.

«Jeg visste at Innovation Support var en av aktørene i bransjen hvor jeg ville få tett oppfølging og mye faglig påfyll for å kunne håndtere den delen av jobben i fremtiden

 

Erfaringen som gir et konkurransefortrinn

Motivasjon, teknikk og pitch/samtale var blant de tingene Iver jobbet mest med i oppstarten. Han fikk bryne seg på flere spennende prosjekter i forskjellige bransjer. En stor fordel med å jobbe hos Innovation Support, er at en kommer i kontakt med store, anerkjente selskaper, både i privat og offentlig sektor. 

Iver tok spesielt med seg erfaringen på telefon videre inn i sin salgskarriere. Han lærte også hvordan han på en strategisk måte kunne tilføre merverdi for kundene han ringte på vegne av. Denne læringen er noe av det som gjør at Innovation Support regnes som et flott springbrett ut i næringslivet for unge salgstalenter med høyere utdanning. 

Erfaringen hos oss gjør unge salgstalenter attraktive i markedet. Det er et kvalitetsstempel å ha jobbet hos Innovation Support i over ett år. Flere av våre ansatte mottar stadig jobbtilbud, og vi er ikke redde for å la dem ta steget videre i karrieren sin. Vår filosofi mynter seg på å utvikle salgstalenter for fremtiden. 

«Helge var veldig tydelig fra starten av min karriere i Innovation Support at jeg skulle være her i 1 år, maks 2 år, før jeg skulle gå videre. Helge hjalp meg med å kartlegge hvilke bransjer/bedrifter jeg kunne passe inn i. Jeg merket raskt i intervjuprosesser at min erfaring som møtebooker i 1 år ga meg et konkurransefortrinn.»

Les: Steinar M. Tangen - Sikret seg jobb i Schibsted gjennom Innovation Support

 

Ønsket å rekruttere fra Innovation Support

Når tiden var inne, gikk Iver videre fra Innovation Support til en karriere hos Manpower. Der fikk han etter hvert ansvaret for å bygge opp salgsavdelingen. Han hadde ikke glemt tiden hos Innovation Support. Når han skulle rekruttere til sin nye salgsavdeling, var det ingen tvil om at salgstalentene hos den tidligere arbeidsgiveren sto høyt på listen. 

«Etter at jeg fikk lederansvar i Manpower og ansvaret for å bygge opp en ny salgsavdeling fra bunn, var det å rekruttere fra Innovation Support det første jeg tenkte på. Det var fordi jeg vet at den kompetansen en lærer seg i Innovation Support er krevende å lære, samt ekstremt nyttig i karrieren som Account Manager.»

Innovation Support ansetter de som er i starten av sin salgskarriere. De ønsker å utvikle seg innenfor salg og forstår at veien til å bli en dyktig Account Manager starter fra bunnen av. Det var akkurat den type profil Iver ville ha med på sitt team fra starten av. Etter møter med Helge Bharat Johnsen, kom han veldig raskt frem til en løsning begge var fornøyde med. 

 

Olav badet i spennende jobbtilbud

Flere år etter at Iver hadde gått videre fra Innovation Support, kom Olav inn dørene. Han hadde med seg bachelorgrad i både markedsføring og finans. Allerede på videregående startet Olav med salg, der han jobbet for XXL. Ved siden av studiene booket han som sommerjobb blant annet møter for en finansiell rådgiver. 

Olav innså at Innovation Support var et perfekt sted å starte salgskarrieren. I likhet med Iver lærte han mye den første tiden. Utover den faglige kunnskapen Olav tilegnet seg, lærte han også mye om hva slags bransje han ville jobbe innen i fremtiden. 

«Jeg viste at jeg ville jobbe med B2B-salg, men hadde ikke bestemt meg for en spesifikk bransje. Innovation Support ga meg mulighet til å få erfaring innen veldig mange forskjellige bransjer.»

Selv om han var nervøs og synes oppstarten var utfordrende, utviklet Olav seg raskt. Han prøvde og feilet mye for å finne veien frem. Før han visste ordet av det, fikk han jobbtilbud fra flere bedrifter. Det første kom etter bare et halvt år hos Innovation Support. Tilbudet kom fra en bedrift som Olav hadde booket møter for i 3 måneder. 

 

Andregenerasjons Innovation Support ambassadør

Olav valgte å takke nei til tilbudet fra bedriften, siden de jobbet i en bransje han ikke var så interessert i. Han var også overbevist om at det ville komme flere jobbtilbud, og det gjorde det. Etter litt over 1 år i Innovation Support ble Olav rekruttert av Iver i Manpower. Et tredje jobbtilbud kom inn på tampen, men Olav var allerede klar for å gjøre en innsats for Iver.

Dermed ble en andregenerasjons Innovation Support ambassadør klar for Manpower. Det er noe vi er stolte av, selv om det selvfølgelig også alltid er litt vemodig å se ansatte gå videre. Allikevel innser vi at vi er et springbrett ut i næringslivet. Det er et kvalitetsstempel å ha jobbet hos Innovation Support, og derfor rekrutterer bedrifter fra oss. 

Er du eller kjenner du et ungt salgstalent med høyere utdanning? Da hører vi gjerne fra deg!

Les: Et springbrett ut i næringslivet 

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

changeFirstLogo

+47 236 51 300
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36A,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028