Møtebooking

Har du mange kalde leads? Skaff deg overflodsfølelsen du også!

Det har blitt en tendens blant mange som jobber med salg å lene seg på oppfølginger som er «bænkers». Problemet oppstår når leadsene ikke er så «bænkers» som du tror, og har blitt kalde. Hvordan kan du håndtere dette på den beste måten?

Selgeren som høylytt spankulerer rundt og skryter av alle oppfølgingene sine som er helt «bænkers», er en velkjent karakter i enhver salgsorganisasjon. Dette er også noe som går igjen i medarbeidersamtaler, kanskje spesielt når selgeren ikke har så mange konkrete resultater å vise til. Hva skjer når disse gode leadsene viser seg å være kalde? I denne artikkelen skal vi se på hvordan du best kan håndtere dette.

Outsourcing av møtebooking guide 

Inaktive og kalde leads – et vanlig problem

En rutinert salgsperson sørger alltid for at kalenderen for januar er fylt opp før julefreden senker seg. Da kan man ta ferie med god samvittighet, for å forhåpentligvis kunne komme tilbake til en kalender full av varme prospekter. Problemet er at juleferien er lang for mange, og at kundene på denne tiden rekker å bli kalde og miste interessen. Når du kommer tilbake på jobb i januar kan det fort vise deg at alle de gode oppfølgingen dine, ikke er like gode som du trodde.

Denne kamelen er du nødt til å svelge, for hvis januar skal bli en god måned er du nødt til å ta opp røret og ringe videre. Vit at dette er et vanlig problem, som så å si alle som jobber med salg opplever ved oppstarten av et nytt år. Ikke la skuffelsen over de første avvisningene ta overhånd, du må tenke fremover.

 

Få en overflodsfølelse

Det viktigste du som jobber med salg og møtebooking kan gjøre for deg selv, er å skaffe deg en overflodsfølelse. Hva legger vi i dette uttrykket? Først og fremst er det følelse av å ha så mange strenger å spille på at du ikke blir påvirket når du får et «nei». Da vet du at du bare trenger å ringe neste oppfølging på lista, som er stappfull av gode prospekter.

For å oppnå en slik overflodsfølelse kreves det hardt arbeid, men legger du ned innsatsen som trengs vil du få veldig mye igjen for det. Det vil gjøre hverdagen som selger og møtebooker veldig mye lettere, og det vil bli morsomt å komme på jobb hver eneste dag. Nærmere drømmesituasjonen for en selger blir det vel vanskelig å komme?

Les mer: Er du også lei av å ringe kalde samtaler?

 

Gjør noe med den mentale innstillingen din

På mange måter kan det å jobbe med salg sammenliknes det det å være en toppidrettsutøver. Det krever at mentaliteten din er på topp, for at du skal kunne prestere de beste resultatene. Dermed må du gjøre noe med den mentale innstillingen din, slik at det blir morsomt og ikke tungt å løfte opp røret for å ringe kundene.

Da kommer vi igjen tilbake til denne overflodsfølelsen. Når du sitter med denne følelsen vil det alltid være moro å ringe neste prospekt på lista. Nøkkelen til å oppnå dette er å få opp aktivitetsnivået. Jo flere du ringer, desto flere gode leads vil du få. Ikke nøy deg med to-tre kunder som du anser på «bænkers». Fortsett å ringe, slik at du til slutt sitter med 40 slike «bænkers» prospekter. De fleste av oss har erfart at mange av de kundene du trodde var i boks plutselig har blitt kalde. Om du da får et «nei» er det ikke en like stor krise, om du vet at du uansett har 40 andre like gode oppfølginger å kontakte. En god selger legger inn en like god innsats hver eneste dag for at kalenderen skal være full.

 

Fortvil ikke, det er ikke for sent

Januar nærmer seg, og du sitter kanskje med en liten klump i magen fordi du vet at du ikke har lagt ned den innsatsen du burde i desember? Fortvil ikke, det er ikke for sent! Begynn å jakte på nye møter i dag. Oppskriften er enkel:

  • Grip tak i telefonrøret
  • Få opp aktiviteten
  • Fyll opp kalenderen

 

Kundene vil raskt merke på deg om du er desperat etter at de skal si ja, eller om du har en mer avslappet holdning, fordi ikke alt står og faller på denne ene kunden. Det å ikke være desperat blir alltid sett på som positivt fra kunden sin side. Selv om salg er et «numbers game», er det viktig å også ha et kvalitetsfokus.

Når du selv sitter med en følelse av å ha full kontroll, vil det også gi et positivt utslag i møtene ute hos kunder.

Høy kvalitet på møtene som er booket for Leadership Weekly

 

Innovation Support kan hjelpe deg å oppnå overflodsfølelsen

Det er ikke alle organisasjoner som har tid og ressurser nok til å bygge opp en god pipeline. Da kan dette outsourses til Innovation Support, som kan hjelpe deg med å oppnå overflodsfølelsen. Vi har spesialisert oss på å bygge pipeline, og sørge for at du til enhver tid har muligheter. Hvis man selv ikke er så god på salg, eller har tid til å bruke på salg er det helt greit. Da er det bedre å selv bruke tiden på andre gjøremål, og på den måten jobbe smartere. Vil du høre mer om hvordan du kan optimalisere salg, og få overflodsfølelsen? Ta en prat med Innovation Support.

Outsourcing av møtebooking guide

 

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway
gasellene-2016-2019

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028