Karriere

Jobben som møtebooker hjalp meg med å klatre på karrierestigen

I april 2018 tok en av Innovation Supports beste møtebookere, Daniel Åsland, steget videre for å ta fatt på nye utfordringer. I dette gjesteinnlegget forteller han om hvordan tiden som møtebooker hjalp ham med å klatre på karrierestigen.

Da jeg begynte i jobben som møtebooker i Innovation Support i september 2016 fortalte jeg daglig leder Helge Johsen at drømmen min alltid har vært å jobbe i internasjonalt selskap – der jeg kan reise reise litt med jobben, og kanskje flytte til en ny lokasjon for å jobbe.

Jeg så på jobben som møtebooker som en god mulighet, og et springbrett videre – likevel var jeg nok ikke klar over hvor mye denne stillingen skulle bety for karrieren min videre.

Jeg hadde riktignok noe erfaring med møtebooking fra tidligere – etter tre år med studier i London landet jeg en jobb som møtebooker i CBS Interactive. Her jobbet jeg mot det nordiske markedet, og hadde i oppgave å kontakte store IT-bedrifter som Dell, Microsoft, IBM og HP.

Det gikk raskt opp for meg at møtebooking var noe jeg trivdes godt med, men lønnen jeg fikk som trainee gjorde at valgte å bytte beite – og starte som headhunter innen finansbransjen for selskapet RecSel International.

 

Hjem til Norge

Etter å ha tilbragt totalt fem år i London innså jeg i august 2016 at tiden var moden for å flytte tilbake til gode, gamle Norge. Jeg var klar for å virkelig komme i gang med karrieren min, og søkte nye utfordringer å bryne meg på.

Det var slik jeg kom i kontakt med Innovation Support – et selskap som slo meg som spennende fordi det var fremoverlent, fremtidsrettet og innstilt på å gi sine ansatte muligheten til å utvikle seg.

Allerede fra første intervju ble jeg gjort klar over at Innovation Support ikke var et selskap jeg skulle jobbe i de neste ti årene. Alt ledelsen krevde av meg var ett til to år med god innsats, og så ville han hjelpe meg videre.

Dette er en viktig del av Innovation Supports filosofi, og en av grunnene til at de har greid å skape et arbeidsmiljø der alle jobber hardt for å prestere.

 

God veiledning - fra både ledelsen og kollegaer

I starten kan det være utfordrende å plukke opp telefonen og ringe. Til tross for at jeg tidligere hadde jobbet med å kontakte noen av verdens største IT-bedrifter, kunne jeg bli usikker når jeg ble bedt om å ringe toppledere i store i bedrifter.

Jeg følte også at jeg ikke hadde nok kunnskap om selskapene jeg skulle booke møter for, og produktene eller tjenestene de tilbød.

Heldigvis fikk jeg solid opplæring og god veiledning – ikke bare av ledelsen i Innovation Support, men også av kollegene jeg hadde rundt meg.

Innovation Support har et stort fokus på teamwork, og selv om salgsmiljøer generelt er konkurransedrevet av natur fant jeg meg raskt til rette med ideen om at man presterer best når man også hjelper de rundt seg.

 

Rett møtebooker til rett kunde

På grunn av min tidligere erfaring jobbet jeg hovedsakelig med å booke møter for kunder innen IT-bransjen. Jeg ble tidlig engasjert i et prosjekt med en kunde, cybersikkerhetsselskapet F-Secure, som ga meg mye frihet til å finne kunder på egenhånd.

Det å være en del av prospekteringen, og ikke bare ringe fra en liste, gjorde at jeg ble langt mer personlig investert i jobben med å booke møter – og jeg ble veldig godt kjent med min kontakt i selskapet.

Innovation Support jobber alltid for å matche rett møtebooker med rett kunde basert på interesser og erfaring, og sørger for å ha kontinuitet i kundeforholdet. Jeg booket derfor møter for F-Secure i over ett år.

 

Citrix valgte Innovation Support

I løpet av denne perioden skiftet min kontaktperson i F-Secure jobb, og begynte å jobbe for en kunde av Citrix.

Citrix var interessert i å outsource sin møtebooking, men visste ikke hvem de skulle velge. Takket være en anbefaling fra min kontaktperson falt valget på Innovation Support, og jeg ble tildelt prosjektet.

Jeg ble veldig fort interessert i Citrix, både selskapet i seg selv og produktet de tilbød. Dette var et selskap jeg så for meg som et mulig steg videre, og jeg la ned mye innsats og arbeid for å gjøre et best mulig inntrykk.

 

Klar for å ta steget videre

I februar, etter å ha jobbet i Innovation Support i godt over et år, merket jeg at jeg begynte å bli sulten på noe nytt. Jeg trivdes godt i jobben som møtebooker, men tiden var inne for å ta neste steg i karrieren.

Jeg hadde hatt en enorm utvikling siden jeg startet, og hadde gått fra å være en litt usikker møtebooker, som synes det var utfordrende å snakke med toppledere, til å bli selskapets beste booker.

Derfor satte jeg med ned med ledelsen for å diskutere veien videre. Jeg spurte Helge om å se etter muligheter for meg, og nevnte Citrix og F-Secure som mine to klare favoritter.

Det sa han at han skulle gjøre, og ikke lenge etter ble jeg kontaktet av Citrix.

 

Den raskeste ansettelsesprosessen jeg har opplevd

I dag jobber jeg som Account Manager for Citrix, med ansvar for alle kunder i Norge under 30.000 dollar. Jeg har tett kommunikasjon med distributører og partnere, tar statussjekk, løser utfordringer og skaffer leads.

Og alt dette gjør jeg fra Citrix’ europeiske hovedkontor i Dublin.

Fordi jeg hadde et veldig godt forhold til Citrix, og god kjennskap til selskapet, teamet og produktet, fra jobben i Innovation Support, gikk alt raskere og bedre fra start.

Ansettelsesprosessen var den raskeste jeg noen gang har opplevd – det tok en uke fra første intervju til jeg fikk tilbud om jobb – og jeg følte også at jeg fikk en flying start da jeg kom til Dublin.

Nå ser jeg fremover, og øyner gode muligheter for å stige i gradene innad i Citrix, eller bli headhuntet til en jobb et annet sted. Karrieren min har virkelig fått fart, og det kan jeg i stor grad takke Innovation Support for.

 

Hvorfor er mitt karrieresprang viktig for deg?

De fleste som starter i Innovation Support er unge og nyutdannede. De er i en situasjon der det er vanskelig å komme inn i større bedrifter, men er ambisiøse, målrettede og villige til å jobbe for å klatre på karrierestigen.

Innovation Support fungerer som et springbrett for disse unge talentene, gir dem rom til å utvikle seg, gir dem god erfaring i næringslivet og hjelper dem å ta steget videre når de er klare for det. Men dette er ingen selvfølge – det krever god innsats og hardt arbeid.

For Innovation Supports kunder betyr dette at man alltid vil samarbeide med personer som jobber målrettet for å levere gode resultater, som alltid gir full innsats og som ser en felles gevinst i det å lykkes.

Det betyr også at du ikke får levert en haug med dårlige møter, fordi man som møtebooker i Innovation Support er lært opp til å tenke kvalitet i like stor grad som kvantitet. Man tjener bedre når man leverer møter som faktisk blir godkjent og gjennomført, og dette skaper en større trygghet for selskapets kunder.

Har du lyst til å kickstarte karrieren din med erfaring fra møtebooking slik som Daniel gjorde? Kontakt oss for en inspirerende og uforpliktende prat - kanskje blir du vår neste kollega!

 

Daniel er tidligere ansatt i Innovation Support og jobber i dag som Account Manager ved det europeiske hovedkontoret til Citrix.Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway
gasellene-2016-2019

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028