innovationsupport-logo-01
Meny
Møtebooking

Rekruttering av selgere i et stramt arbeidsmarked

Salg er bedriftens livsblod. Uten tilstrekkelig suksess på dette området, vil ingen bedrift lykkes. Før eller siden vil derfor bedriften søke ressurser til å drive salget, enten internt eller eksternt. 

Dagens stramme arbeidsmarked gjør at det muligens aldri har vært vanskeligere å tiltrekke seg gode selgere. Enten bedriften sliter med redusert omsetning eller flat vekst, er økt salg det åpenbare svaret.

Men hvordan oppnår du dette?

Annonsering og gode rutiner på SEO sikrer innkommende kunder. Før eller siden tappes derimot potensialet her ut. En bedrift kan ikke utelukkende lene seg på at kundene skal komme til dem. 

Oppsøkende salg er svaret dersom bedriften skal nå sine ønskede budsjetter. Et fåtall gründere er dyktige på dette, men majoriteten verken vet hvordan de skal gjøre det, eller ønsker å ha noe med prosessen å gjøre.

Selgerrekruttering blir da svaret for mange.

I dagens stramme arbeidsmarked er selgerrekruttering ufattelig krevende. Makten ligger hos selgerne. De krever ikke bare høye lønninger og bonuser, men også at kvalitetsmøter serveres på sølvfat.

Hvordan kan din bedrift sikre en god selgerrekruttering i dagens arbeidsmarked? 

Makten ligger hos selgerne

Arbeidsledigheten i august lå på 2,6 %. Dette er nær et historisk lavpunkt, og vi må tilbake til 2008, rett før finanskrisen, for å finne lignende tall. Naturligvis fører dette til et stramt arbeidsmarked der bedriftene kjemper med nebb og klør for å få fatt i de rette personene. Makten er i arbeidstakernes hender. 

Om din bedrift skal ansette en selger i dagens arbeidsmarked, må du kjempe en hard kamp for å lande de beste kandidatene. De gode selgerne som søker jobb i dag, vet hvilke kort de har på hånden. Du må ut med tilfredsstillende økonomiske goder, men også kunne tilby kvalitative møter. Flinke selgere vil få møtene servert på sølvfat. 

Tiden er over der makten lå hos arbeidsgiverne. Du kan ikke lenger forhandle verken lønnsgoder eller arbeidsoppgaver like hardt med jobbsøkere som du gjorde før. Arbeidsgiver er i den posisjon at en må innfri de kravene som jobbsøkeren setter. Ellers velger de simpelthen bare en av konkurrentene dine som sin neste arbeidsplass. 

Makten i dag ligger hos selgerne. Det gjør selgerrekrutteringen utfordrende, uansett hvilken bedrift du er. Du må jobbe hardt for å rekruttere de beste selgerne, men også for å dyrke lojalitet hos disse. Kvalitative møter er nøkkelen både for rekruttering av selgere og det å produsere lojalitet. 

Les: De beste spørsmålene å stille når du skal booke møter av høy kvalitet

 

Kvalitative møter produserer lojale selgere

Selgerrekruttering er bare starten. I dagens stramme arbeidsmarked er det å dyrke lojalitet minst like viktig. Dette sikrer at du ikke trenger å kontinuerlig søke etter nye selgere i det allerede utfordrende markedet. Hvordan kan du sikre at dine selgere er fornøyde og blir værende i bedriften?

Bordtennis, betalt lunsj og andre sosiale goder er helt klart flotte ting. For å kunne hevde seg som en attraktiv arbeidsgiver for selgere i dag, er derimot kvalitative møter helt essensielle. Kvalitative møter produserer lojale selgere, og dette er noe alle gode selgere ser etter i dag hos sin arbeidsgiver. 

Om selgerne må jobbe hardt for å få møter, eller møtene som serveres er av dårlig kvalitet, kan de i dagens arbeidsmarked enkelt finne seg et nytt sted å jobbe. Kvalitative møter sikrer selgerne flere salg, noe som betyr høyere bonuser, men også måloppnåelse. Suksess og trivsel er minst like viktig for selgerne som de økonomiske godene. 

For å holde på selgerne dine i det beinharde arbeidsmarkedet, er det viktig å gi dem kvalitative møter. Dette gir deg lojale selgere. Det gjør deg til en attraktiv arbeidsgiver, noe som er essensielt i det konkurransepregede markedet vi ser i dag. En justering av budsjettet kan sikre en mer optimal salgsprosess. 

Les: Hva koster møtebooking?

 

Juster budsjettposten for å dekke møtebooking

Har du fem selgere i teamet ditt i dag? Juster budsjettposten, slik at du får fire selgere og én dedikert møtebooker. Dette sikrer at de fire selgerne dine fullt ut kan fokusere på å selge under kvalitative møter.

Det er attraktivt både for rekruttering av selgere i fremtiden, og for å sikre at nåværende selgere blir lojale. Selgere ønsker ikke å booke møter. Mange kommer til oss og sier at planen er at selgerne skal booke møter.

Når vi spør hvor mange møter selgerne har booket de siste årene, kommer sannheten frem.

Det er særdeles få møter som bookes, og det blir bare med planen at selgerne skal gjøre denne jobben. Selgere liker ikke å streve med å booke møter. Møtene de booker holder ikke nødvendigvis en høy nok kvalitet heller.

Kvalitet over kvantitet gjør seg gjeldende innen møtebooking. Innovation Support sikrer møter av høy kvalitet, som gjør at de beste selgerne dine kan konvertere varme leads. Vi tar oss av grovarbeidet med å booke de riktige møtene for dine selgere.

Grundig arbeid med møtebooking sikrer kvalitative møter. Det gjør at din bedrift tiltrekker seg de beste selgerne, og også holder på de nåværende selgerne. Kontakt oss i dag for å motta et tilbud på møtebooking for din bedrift!

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028

2016@2x
2017@2x
2018@2x
2019@2x
2020@2x
2021@2x