Skip to content

Sandra har tatt med seg gode erfaringer fra Innovation Support

Helge B. Johnsen
Helge B. Johnsen
/

20. mars 2019

Sandra Sol Hirschel-Haag startet karrieren sin som møtebooker hos Innovation Support. I dag jobber hun som forretningsutvikler hos CVideo, og er glad for mulighetene og erfaringene tiden i Innovation Support har gitt henne.

Da Sandra var ferdig med studiene var hun usikker på hva hun ønsket å gjøre videre, derfor bestemte hun seg for å begynne å jobbe i en sportsbutikk. Her solgte hun fotballsko, treningsklær og liknende. Etter en stund fikk hun høre om Innovation Support, som på dette tidspunktet var på utkikk etter flere flinke kollegaer. Personen som tipset Sandra om dette, mente at hun ville passet bra til denne jobben. Selv syntes hun det hørtes spennende ut, og bestemte seg for å søke. Ikke lenge etter ble hun innkalt til intervju.

 

Ingen erfaring med salg fra før

Som konsulent hos Innovation Support jobber du med å booke møter for store selskaper over telefonen. Sandra hadde ingen erfaring med denne formen for salg fra før, men det virket spennende, og hun hadde lyst til å teste det ut.

«Jeg ønsket å utfordre meg selv, og komme ut av komfortsonen,» forteller Sandra ivrig.

Hun var nysgjerrig, og ønsket å finne ut om dette var en jobb som kunne passe for henne. Det viste seg at hun kom fort inn i jobben, men det var hardt arbeid – spesielt i begynnelsen. Det tok tid å lete frem ulike teknikker, og finne ut hvordan hun på best måte skulle gå frem i salgssamtalene. Heldigvis viste det seg at hardt arbeid lønte seg, og allerede i sin andre uke leverte Sandra dobbelt budsjett.

 

Ble tatt godt imot som ny

Son nyansatt følte Sandra at hun ble tatt veldig godt imot hos Innovation Support. Miljøet er ungt, og de aller fleste konsulentene er omtrent på samme alder. Alle er veldig hjelpsomme, og er klare for å bistå om det er noe du lurer på. Hos Innovation Support er alle konsulentene ett team, som jobber med å gjøre hverandre gode.

Det kan være vanskelig å booke møter over telefonen, spesielt i begynnelsen, likevel hadde Sandra følgende innstilling:

«Jeg tenkte at hvis andre klarer det, så kan jeg også få det til. Det handler bare om å jobbe på.»

I starten trodde Sandra at jobben skulle være enklere enn den viste seg å være. Det var ikke bare å plukke opp telefonen, og spørre om et møte. Du måtte vekke interesse, analysere behovene til kunden, svare på spørsmål, styre samtalen i den retningen du ønsket og holde styr på oppfølginger.

 

Må legge inn en god innsats

På spørsmålet om hva Sandra likte best ved å jobbe hos Innovation Support, trekker hun raskt frem to punkter: Miljøet, og den kunnskapen du fikk av å jobbe der.

«Jeg liker å levere, og det ble et mål å levere dobbelt budsjett hver eneste uke. Jeg fikk utfordret meg, og det likte jeg.»

Hvar arbeidsdag startet alltid med et morgenmøte. Der ble det blant annet gått gjennom de ulike prosjektene som konsulentene jobbet med den måneden. Hver enkelt satte seg mål for dagen, før de satte i gang med å ringe. Over en periode kan du få jobbet med mange forskjellige prosjekter, inne ulike bransjer.

Når du ringer for forskjellige prosjekter, krever det at du setter deg godt inn i det du jobber med, som igjen fører til at du lærer mye om ulike bransjer. Konsulentene som ringer hos Innovation Support, representerer kundene sine utad, og dermed er det viktig at de tar eierskap over prosjektene de jobber med. Det er viktig å levere gode, og kvalitetssikrede møter.

Sandra syntes at dette var veldig lærerikt. Ikke bare lærte hun mye om de selskapene hun jobbet for, men hun fikk også mye kunnskap om de selskapene hun tok kontakt med. I tillegg fikk hun erfaringer med hvordan man starter kalde samtaler, hvordan man closer, og hvordan man skal holde en salgssamtale gående over telefon.

 

Kom i kontakt med CVideo

CVideo er et selskap som har utviklet et digitalt rekrutteringsverktøy for bedrifter. Det er et system som går gjennom alle søknader som kommer inn, og dermed gjør hele rekrutteringsprosessen enklere.

Sandra ble kjent med CVideo for første gang, da hun representerte Innovation Support på stand på Karrieredagene hos BI. Den gangen var CVideo et spennende, nyoppstartet gründerselskap, og tiden var moden for at de skulle ansette en forretningsutvikler. Sandra kom i prat med disse, og etter hvert fikk hun et jobbtilbud.

«Samtidig fikk jeg også et tilbud fra et annet selskap jeg jobbet for i Innovation Support. Gjør man en god jobb hos Innovation Support, kan dette være et springbrett videre. Likevel følte jeg at tilbudet fra CVideo var så godt at jeg ikke kunne takke nei,» sier Sandra entusiastisk.

Videre forteller Sandra at overgangen til jobben i CVideo gikk greit. Hun var ikke vant til å gå ut i møter, så der hadde hun en god del å lære. Dette var også vanskeligere enn hun hadde trodd, men hun kom inn i det etter hvert, og det ble lettere da hun lærte mer om produktet.

Sandra trives godt i sin nye stilling som forretningsutvikler, og sier hun også ønsker å jobbe videre med salg fremover. Det aller viktigste hun har tatt med seg fra jobben hos Innovation Support er erfaringen med møtebooking, som hun mener er viktig å ha uansett hva slags salgsjobb du ender opp i.

Til slutt ønsker Sandra å anbefale andre som ønsker erfaring med salg, å søke jobb hos Innovation Support:

«Om du vurderer å teste det, bør du absolutt gjøre det. Kanskje du finner du at det ikke er noe for deg, men det er helt klart verdt å prøve. Jeg har fått mange gode erfaringer herfra, som jeg tar med meg videre.»

 

Helge B. Johnsen

Helge B. Johnsen

Helge er grunnlegger og daglig leder i Innovation Support. Han er analytisk, målrettet og brenner for salg B2B.

helge.johnsen@innovationsupport.no

LinkedIn

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring