innovationsupport-logo-01
Meny
Møtebooking

Du trenger kunder raskt! – møtebooking hjelper deg

Mange trenger nå en "boost" for å få i gang salget igjen. Fyll opp kalenderen din med gode møter enten det er på web eller fysisk. Møtebooking kan være et effektivt verktøy for å generere salgsmuligheter raskt.

Vi prater om hvor viktig det er å holde hjulene i gang eller å få dem i gang igjen etter flere måneder med pause: Hvor begynner du når du skal skaffe deg flere kunder? Og helst ganske raskt for å ta igjen tapte inntekter. 

Kanskje dette er en utfordring du også har tenkt på. Du har realisert og utviklet en god idé, overbevist investorer, samlet inn kapital, etablert selskapet ditt og tatt ideen din ut på markedet.

Nå er du helt avhengig av å få inn dine første betalende kunder – og jo før jo bedre.

 

Kvalitet fremfor kvantitet

Hvis selskapet ditt leverte enkle produkter eller tjenester til privatmarkedet – som for eksempel kaffemaskiner eller kosttilskudd – hadde det vært relativt enkelt. Fokuset ditt ville høyst sannsynlig vært på å skaffe volum, og den viktigste avgjørelsen du hadde stått ovenfor var om du skulle ansette selgere internt, eller sette ut jobben til et callsenter.

Men du selger ikke kaffemaskiner. Du har utviklet en kompleks løsning som kan bidra til å modernisere og/eller effektivisere spesifikke segmenter eller bransjer i bedriftsmarkedet.

For deg handler det ikke om volum – du vet at én god kunde kan utgjøre en million kroner i omsetning, om ikke mer. Og du har sannsynligvis allerede en liste med kriterier som må oppfylles for at et selskap skal kunne betegnes som en potensiell kunde, som for eksempel: 

  • Et sunt budsjett av en viss størrelse
  • Positive resultater forrige budsjettår
  • Så og så mye i omsetning
  • X antall ansatte

 

Hvis du kan lande fire-fem slike kunder nå i starten vil selskapet ditt ha et utmerket utgangspunkt. Men hvordan skal du gå frem? Hva kan du gjøre for å skaffe deg gode resultater raskt?

 

Les mer: Møtebooking - Slik blir du en ekspert på å booke møter

 

Hva er den rette markedskanalen for deg?

Det er flust av markedskanaler å velge mellom. Utfordringen er ikke å finne en god kanal, men å finne den rette kanalen for deg med tanke på deg og ditt selskaps aktuelle situasjon:

  • Annonsering i sosiale medier er rimelig og effektivt om du når ut til ditt publikum, men er Facebook det rette stedet å nå ut til topplederne du ønsker å komme i kontakt med?
  • Annonsering på andre digitale flater, f.eks. DN.no og E24, treffer sannsynligvis rett publikum, men kan raskt kreve en betydelig investering.
  • Inbound marketing vokser stadig i popularitet, og kan være en effektiv del av din totale markedsstrategi, men det tar lang tid å implementere – og krever minimum 6-12 måneder for å gi de virkelig gode resultatene.

 

Ingen av disse eksemplene er dårlige alternativer, tvert imot, men kanskje er ingen av de det rette valget akkurat nå. Alle tre krever at kunden selv tar initiativet, og det er ikke en luksus du kan unne deg selv helt ennå.

Du må være proaktiv! For å selge inn løsningen din er du avhengig av å møte potensielle kunder ansikt til ansikt, slik at du kan vise dem nøyaktig hvordan nettopp din løsning kan dekke behov de kanskje ikke engang vet at de har.

En av de mest effektive og best utprøvde måtene å oppnå dette på er møtebooking.

 

Møtebooking kan gi gode resultater fra dag én

I motsetning til markedskanalene vi har nevnt over kan møtebooking gi gode resultater allerede fra dag én.

En dyktig møtebooker er en proaktiv salgsressurs som spesialiserer seg på å kontakte kalde leads, prate med personer på ledernivå, formidle ditt budskap på en god måte og vekke en interesse som trigger potensielle kunder til å si ja til et førstegangsmøte.

Naturligvis takker ikke alle ja til et møte umiddelbart, men en god møtebooker er dyktig på å bearbeide prospekter over tid.

Formålet er selvsagt alltid å booke et kvalifisert kundemøte i første samtale, men når man skal selge inn komplekse løsninger må man ofte belage seg på å følge opp kunden, skape flere kontaktpunkter og kontinuerlig styrke forholdet. Når interessen er trigget, og tiden er moden, sikres salgsmøtet.

Det er denne mentaliteten, og denne måten å jobbe på, som skiller møtebookere fra telefonselgere.

 

Vår største styrke

Innovation Support jobber med et bredt spekter av kunder – vi booker kvalifiserte salgsmøter for alt fra store, etablerte selskaper til små, innovative start-ups.

Fellesnevneren er at det som oftest dreier seg om kompliserte løsninger som krever at kunden får en forståelse for produktet eller tjenesten før en salgsmulighet kan oppstå.

Våre konsulenter er oppegående og ambisiøse mennesker med en solid forretningsforståelse, relevant utdanning innen økonomi, markedsføring, eller salgsledelse eller relevant tidligere erfaring.

Vi vet hvordan vi skal kommunisere med toppledere på en god måte – enten det er en daglig leder i et lite regnskapsbyrå eller en økonomidirektør i et finansselskap med flere titalls millioner i omsetning.

Innovation Supports største styrke er våre dyktige konsulenters evner til å holde en profesjonell og positiv tone, møte innvendinger, skape og pleie relasjoner, bygge tillit og, ikke minst, levere kvalifiserte salgsmøter.

Les mer: Møtebooking - Slik blir du en ekspert på å booke møter

 

Vi tar oss av det tidkrevende grovarbeidet

Dersom du engasjerer Innovation Support som en salgsressurs er det første vi gjør å arrangere et oppstartsmøte der vi sammen går grundig gjennom prosessen, utdyper om løsningen vi skal selge og finner et utgangspunkt for prospektering og listebygging.

Dette er også en mulighet for deg til å møte den eller de konsulentene som vil dedikere sin tid til ditt prosjekt.

Når vi har identifisert målgruppen og bygget en liste med prospekter tar vi oss av det tidkrevende grovarbeidet. Vi gjør research-jobben for å finne rett kontaktperson i de aktuelle selskapene, skaffer de nødvendige kontaktopplysningene og setter i gang med å ringe.

Deretter jobber vi oss taktfast nedover prospektlisten, følger opp alle potensielle kunder og loggfører enhver kontakt med grundige notater i vårt CRM-system.

 

Få en jevn strøm av kvalifiserte salgsmøter

Det er alltid utfordrende å ringe kalde leads, og dette er også den vanligste grunnen til at mange velger å outsource denne blytunge delen av salgsprosessen.

Men dersom det gjøres riktig er det også svært effektivt, og kan være et ypperlig verktøy for å få gode resultater raskt.

Ved å jobbe proaktivt ut mot kundene kan vi levere gode salgsmøter fra dag én, og ved følge opp de noe mer nølende prospektene på en god måte kan vi gradvis varme opp kalde leads.

Resultatet er en jevn strøm av kvalifiserte salgsmøter servert på sølvfat – slik at du kan fokusere på den mest givende delen av salgsprosessen: Å close kundene.

Espen jobbet først ett år som salgskonsulent i Innovation Support og ble månedens ansatt hele 9 måneder på rad. I dag er han kundeansvarlige og jobber primært med å hente inn nye bedriftskunder.

espen@innovationsupport.no

Motta vårt ukentlige nyhetsbrev om møtebooking og B2B-salg

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Les mer i vår personvernerklæring

care_norway

+47 970 05 750
kontakt@innovationsupport.no

Nydalsveien 36B,
0484 Oslo

Innovation Support AS
Org. nr: 998077028

2016@2x
2017@2x
2018@2x
2019@2x
2020@2x
2021@2x